Baro Başkanı Maaşı Ne Kadar?

İllerde ilçelerde kurulan Adliye Salonlarında bulunan avukatlara ayrılan bölümlerde baro başkanları bulunuyor. Bu anlamda avukatların neredeyse başı diyebileceğimiz Baro Başkanı Maaşı çevresinde merak edilen hususlardan bir tanesi. Bu çerçevede başkan kadar barolar Birliği Başkanı olmak ta çok daha kazançlı olabiliyor.
Baro Başkanı Maaşları
Baro Başkanlarının aldıkları kazançtan ziyade aslında saygınlık önem arz ediyor. Bir çoğu protokol açısından başkan olmak isteyebiliyor. Avukatların katılımı ile oluşan barolar tüzel kişiliğe sahip meslek kuruluşu olarak faaliyet gösterir. Bir nevi avukatlık mesleğinin itibarı için bulunurlar. Bu sebeple görevlerine istinaden aldıkları maaşlarda önemli oranlarda diyebiliriz. Bu sayede aldıkları davalar ve davaların sonucunda aldıkları paraları da kattığımız zaman önemli kazançlardan bahsedebiliriz.
Baronun İş Yüküne Göre Maaş
Baro Başkanı Maaşı bulunulan baronun potansiyeli ve kapasitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Burada üye sayısı da önem arz ediyor. Sayı arttıkça baroda yapılacak iş yükü de artmış oluyor. Bu sebeple verilecek aylık tutarının hesaplanmasında üyelerden alınan tutarlarda önemli.
Avukatlık mesleği gereği verilen dilekçe ile başvurularda yetki belgeleri de dahil olmak üzere baro pulu yapıştırılması gerekiyor. Burada verilen pullar için geçtiğimiz yıl 13,40 TL ücret ödeme gerçekleştiren avukatlar bu yıl yüzde 35 oranında artış sonrası 18,15 TL ödemek zorunda kalıyor. Bu tür ödemelerden elde edilen gelirlerde baronun ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılıyor.
Baro Başkanı Aylığı Ne Kadar?
Türkiye’de 1969 yılında kurulmasından bugüne kadar gelen barolarda başkanlar seçimle geliyor. Baroya bağlı avukatların oyları ile seçilen başkanların güncel olarak kazandıkları maaş tutar da 12 Bin lira civarlarında olduğu belirtiliyor.
Baro Başkanı aldığı kararlar ve temsil ettiği avukatları açısından hukuki çerçevede önemli bir protokole sahip. Bu nedenle temsil yetkisini kullanırken azami ölçüde gayret göstermekle yükümlü.