Ne Kadar Haberleri

Cildiye Doktoru (Dermotoloji) Uzmanı Ne Kadar Kazanır?

Cildiye Doktoru (Dermotoloji) Uzmanı Ne Kadar Kazanır?
Bu haber 15 Ocak 2022 - 14:11 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ülkemizde Cildiye doktoru aylık kazançları hem dillerdedir. Bu çerçevede cildiye doktoru ne kadar kazanır sorusu da gündemde oluyor. Bu sorunun yanıtı ise çalışılan iş yeri ve diğer etkenlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Cildiye Doktoru Aylık Kazancı Ne Kadar?

Diğer adı dermotoloji olan cilt hekimler için aylık gelirlerinin ortalama 30 Bin Lira civarlarında olduğu biliniyor. Bu rakam yeni göreve başlayanlarda yaklaşık 20 bin lira olurken en yüksek olarak 40 bin lira kazanç sağladıkları belirtiliyor. Burada dermotoloji uzmanlarının kıdemi ve kariyeri de ilerledikçe artan maaşlardan bahsetmek mümkün.

Tıp eğitimi sonrası uzmanlaşan cildiye doktoru devlet ve özel hastanelerde görev alırlarken aynı zamanda kendi muayenehanelerinde de çalışabiliyor. Bu çerçevede üç farklı tipte gelirden bahsetmek mümkün oluyor. Bunun yanında yaptıkları operasyonlarda doğal olarak kazancı artıran etkenlerden birisi oluyor.

Cildiye Doktoru Özelde Ne Kadar Kazanır?

Cildiye doktoru olmak önemli yılların birikimi ve eğitimi ile oluyor. Bu çerçevede kişilerin cilt hastalıkları için önemli tedavilere atılan imzalar cildiye doktoru ne kadar kazanır sorusunun yanıtını verir derecede bulunuyor.

cildiye doktoru

Öncelikli olarak Tıp fakültesini bitiren ve dermotoloji üzerinde çalışmak isteyenler TUS sınavına giriyor ve burada başarılı olması halinde uzmanlaşma yoluna gider. Burada TUS ile cilt doktoru olmak için en yüksen puan dermotoloji bölümüdür. Cilt doktorlarının özel hastane ve kliniklerde aylık kazancının 20 bin ile 30 bin lira arasında değişen tutarlarda aldıkları belirtiliyor.

Cildiye Doktoru Nasıl Olunur?

6 yıllık tıp eğitimi sonrası başarılı olan ve pratisyen hekim ünvanı alan kişiler TUS sınavında da yüksek puan alması gerekiyor. Bir çok kişi cilt doktoru olmak ister. Ancak buna rağmen ülkemizdeki dermotoloji uzmanı sayısının da az olduğu belirtiliyor. Özel hastanelerde talep çoktur ve buralarda yapılan tetkikler ile kişilerin derilerinde meydana gelen rahatsızlıklar ve negatif durumların incelenmesidir.

Deri ve zührevi hastalıklar açısından önem arz eden dermotologlar kişilerin hormon bozuklukları başta olmak üzere, beslenme sonucu ortaya çıkan, güneş ve diğer deri yanıkları, sigara alkol kullanımı ile deride oluşan hususlar, uyuşturucu kullanımları gibi bir çok tıbbi hususta önemli oluyorlar.

Ülkemizde işsiz kalmamak adına meslek edinen tıp mezunu doktorların aylık kazancı elbette diğer mesleklere göre daha yüksek olabiliyor. Bu sebeple cildiye doktoru olan kişiler dermotoloji alanında uzmanlaşarak güncel fiyatlar içerisinde çok daha iyi maaşlar alabiliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER