Ne Kadar Haberleri

Ev Hanımı Maaşı Ne Kadar?

Ev Hanımı Maaşı Ne Kadar?
Bu haber 15 Ocak 2022 - 15:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bayanların ev hanımı olması gelir ve kazanç sağlayamayacağı anlamına gelmez. Burada ev ekonomisine katkıda bulunmak adına yapılan işler verilen emeklerde mevcut. Bu anlamda ev hanımı maaşı ne kadar sorusunun yanıtı için makalemizi inceleyebilirsiniz.

Ev Hanımı Maaşı Alınıyor mu?

Ev hanımları gündelik ev işlerinin yanında ev ekonomisine katkıda bulunmaya çalışır ve farklı işler alabilirler. Nitekim son yıllarda evde paketleme işi gibi farklı iş türlerinden nasiplenen ev hanımı bulunuyor. Bunun yanında yetenekleri ile kazanç sağlayanlarda var. Bayanların geçmiş yılarda en çok yaptıkları örgüler ve danteller günümüzde pek yok.

Ancak örgü bebek yapımı, nikah şekeri yapımı gibi ek işler ile kazanç sağlayanlardan bahsetmek mümkün. Bu çerçevede aldıkları iş ve yaptıkları ürün kadar bakiye ile kazançları söz konusu olabiliyor. Bu sebeple ev hanımı maaşı ne kadar sorusunun yanıtı biraz zor hususlardan.

Ev Hanımı Maaşı İçin İşkur İstihdam Ediyor.

Ev hanımı maaşı ne kadar sorusuna yanıt ararken bir çok kişi İŞ-Kur istihdamları hakkında bilgi ediniyor. Bu çerçevede ev ekonomisine destek amaçlı olarak eğitim programına katılan ev hanımlarına günlük 110 TL ve daha üzeri tutarlarda ödemeler yapıyor. Bu sayede ev hanımları da eğitim sayesinde yaklaşık 3 bin lira aylık kazanç sağlamış oluyor.

ev hanımı maaşı

İşkur bu çerçevede sürekli yeni eğitim programları düzenliyor. Son olarak 0-15 yaş arasında çocuğu olanlara iş hayatından uzaklaşmaması adına bir eğitim düzenlemiş  ve ev hanımlarının ihtiyacını için ödemeler yapmıştı.

Ev hanımı çalışmadığı için bir maaşlar ve getirisi yok. Bunun yanında emekli olma imkanı da yok. Ancak devletin attığı adımlardan birisi de ev hanımlarının isteğe bağlı sigortalı olmasına olanak sağlaması. Bu sayede evde olması nedeniyle işi olmayan ve sigorta yaptıramayan kişilerin isteğe bağlı primlerini kendisi ödeyerek emekli olmasına olanak sağlanmıştı. Dışarıdan prim ödeme ile emekli olabilme hayali olan kadınlar için devlet bu yolu açmış oldu.

Kimler İsteğe Bağlı Sigortalı Oluyor?

Türkiye’de bir SGK sistemine bağlı olmadan çalışanlar, bir ay içinde 30 günden daha az çalışanlar, tam gün çalışmayanlar bu çerçevede isteğe bağlı sigortalı olarak prim yatırıyorlar ve aylık almaya hak kazanıyorlar. Bunun başlıca kriteri ise 18 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Geçtiğimiz yıl 941 lira aylık ödeme ile isteğe bağlı sigortalı olarak ev hanımları emekli olma imkanı sağlanmıştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER