Ne Kadar Haberleri

Garsonlar Maaşları  Ne Kadar Kazanır? (Servis Elemanı Kazancı)

Garsonlar Maaşları  Ne Kadar Kazanır? (Servis Elemanı Kazancı)
Bu haber 15 Ocak 2022 - 18:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yiyecek ve içecek sektörünün vazgeçilmez çalışanların garsonlar maaşları ne kadar kazanır sorusunun cevabı da aslında asgari ücrette gizli. Bu çerçevede Türkiye’de en az maaş tutarı asgari ücrete bağlı olarak ödeniyor. Ancak farklı hususların olduğu da bir gerçek. Garsonlar ne kadar maaş alır? Servis Elemanı Olarak Çalışmak Kazançlı mı? Bahşişleri Ne Kadar gibi soruların yanıtları makalemizde bulunuyor.

Garsonlar Maaşları Asgari Ücret Üzerinden 4 bin 253 TL

Türkiye’de yiyecek içecek sektörü başta olmak üzere bir çok meslek dalında garsona ihtiyaç duyuluyor. Parklarda, bahçelerde, düğün salonlarında ilk etapta sizlerin eli kolu haline gelen garsonlar maaşları ve buna bağlı olarak ne kadar kazandıkları işveren ve çalışan açısından önem arz ediyor.

Yeni yıl ile birlikte asgari ücrete yapılan yüzde elli oranındaki zam doğal olarak garsonların aldıkları aylık ücretlere de yansımış durumda. Bu çerçevede çalıştığınız yerin sınıfı da önemli. Çok yıldızlı bir restoranda önemli bir garson çok daha fazla para kazanabiliyor.

Garsonlar Maaşları İle Birlikte Bahşiş Alıyor

garsonlar maaşları servis elemanı maaşı

Toplumda servis elemanı olarak çalışılan bir çok iş yeri ve firma bulunuyor. Restoranlar, oteller, kafeler, oyun alanları gibi bir dizi iş yerinde çalışan garsonlar genel itibarla asgari ücret üzerinden maaşlar alırlar. Bu aşamada yeni yıl önemli artışlara neden oldu. Bu sebeple aylık kazançları iş yerinden en az 4 bin 253 TL. Ancak bunun yanında garsonların bazı iş yerlerinde maaşından çok bahşiş aldığını da ayrıca belirtmek gerekiyor. Nitekim bazı yerlerde garsonların bahşişi günlük 500 TL’yi geçebiliyor.

Sigortasız Çalışan Garsonlar

Her ne kadar garson olarak nitelendirilse de; diğer adı servis elemanlarının tanımına bakıldığında çalışılan yerde servis masalarının hazırlanması, müşterisini karşılama ve uğurlama, yiyecek ve içecek siparişleri alma yönetme ve servisini yapma ve bilgi becerilerine sahip kişilerdir. Bir çok parkta, lokantada sigortasız olarak çalıştırılan kişilerin mağduriyetleri söz konusudur.

Bu anlamda özellikle öğrenci konumunda olanlar hem eğitim hem de çalışmak zorunda olanlar için ideal günü birlik çalışma zeminleri de bulunuyor. Bunlar günlük çalışma ile 100 -150 TL arasında yevmiye ile çalıştıkları da biliniyor. Ayrıca kazançları ise bahşişleri ve günlük yemekleri oluyor.

Servis elemanı olarak hizmet sektöründe çalışan garsonlar maaşları asgari ücret ile 4 bin 253 TL en az asgari ücret üzerinden maaşlarını almaktadır. Güncel fiyatlar ile servislerde çalışan elemanların maaşları farklılık gözetebiliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER