Ne Kadar Haberleri

Öğrenci Staj Maaşlarında Artış. Stajdaki Öğrencilerin Maaşı Ne kadar?

Öğrenci Staj Maaşlarında Artış. Stajdaki Öğrencilerin Maaşı Ne kadar?
Bu haber 06 Ocak 2022 - 21:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeni yılın ilk günleri lisede okuyan ve staj gören öğrencilerin aldıkları ücretlere yapılan zam haberiyle de geldi. Eğitim gördüğü bölümde tecrübe kazanımı için staj yapan öğrenciler yapılan yeni iyileştirme sonrası aylık 1276.02 TL almaya başlayacak. Stajyer Maaşları Ocak ay’ından itibaren artış yapıldı.

Meslek Liselerinde Staj Görenlerin Maaşları Ne Kadar?

Meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler dönemler içerisinde ve eğitim öğretim hayatı boyunca öğrendiklerini pratiğe dökmek ve tecrübe kazanmak için staj yapıyorlar. Bu sayede iş hayatına hazırlanan öğrencilere birde staj maaşı ödeniyor. Staj yapan öğrencilerin maaşları yani aylık aldıkları ücrette asgari ücrete yapılan zam ile birlikte artış gösterdi. Bu sayede artık 1.276.02 TL alacak öğrencilerin alacaklar ücret asgari ücreti yüzde 30 u oranında oluyor. Yani asgari ücret her arttığında staj aylığı da artmış oluyor.

Staj Yapılan İş Yeri Stajyer Maaşını Ödemek Zorunda

Meslek Liselerinde eğitim gören öğrenciler özellikle Lise ikinci sınıftan itibaren staj görmeye başlıyor. Aldıkları eğitime ve bölümüne göre farklı kuruluşlarda staj yapanlar bu sayede hem geleceğin eğitimin alıyor, hem meslekte pratik ediniyor.

stajyer maaşları

Geçmiş yıllarda staj yapan öğrencilerin staj yaptıkları süreler de emekliliklerine fayda ediyor. Bu çerçevede staj görenlerin avantajı da çok. Öğrenci okuluna bağlı olarak dahi olmasa stajını yaptığı yerden yeni aylığını almak zorunda.

Devlet Stajyer Çalıştıranlara Destek Veriyor

Devlet staj yapan iş yerlerine maddi destekte sunuyor. Yıl içerisinde yirmiden az çalışanı olan iş yerleri stajyer öğrenci çalıştırması halinde her öğrenci için 850.68 Tl destek alıyor. Çalışan sayısı 20 den fazla olması halinde ise bu rakam güncel olarak 425.34 TL oluyor. Bu rakam 2021 yılında 20 den az olanlar için 511.50 TL iken 20 den fazla olan iş yerleri için 255.75 TL olarak yapılıyordu.

stajyer maaşları

Stajyer Maaşı Nasıl Hesaplanıyor?

Bu maaşların hesaplanmasında asgari ücret etkili. AGİ denilen bekar ve çocuksuz tutarın asgari ücretten düşürülmesinden sonra kalan kısmın en az yüzde otuz oranı üzerinden hesaplanıyor. Bu rakam 2021 yılında 767.27 TL idi. 2022 yılı itibariyle bu rakam 1276.02 TL oldu. Ayrıca iş yerinin stajyerler için devlet yardımları alabilmesi için bu kişileri sigorta yaptırmak zorunda.

Stajyer maaşı Ticaret Meslek ve Endüstri Meslek lisesi gibi meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin çalıştıkları süreler için veriliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER