Ne Kadar Haberleri

2022 Barınma, Prefabrik Ev Alımı ve Ev onarımı Yardımı Ne Kadar?

2022 Barınma, Prefabrik Ev Alımı ve Ev onarımı Yardımı Ne Kadar?
Bu haber 04 Ocak 2022 - 10:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sosyal devlet anlayışı içerisinde vatandaşın ihtiyacının karşılanması adın atılan adımlardan birisi tamire ihtiyacı olanların ev onarımı, ev ve barınma ihtiyacı olanlara da prefabrik ev alımı gibi hususlarda para yardımları yapılıyor. Bu anlamda barınma yardımının ne kadar olduğu kişinin ne kadar alacağı da merak edilenler arasında bulunuyor.

Barınma Yardımı Ne Kadar Yapılıyor?

Güncel fiyatlar dahilin de ihtiyaç sahibi olan kişilere üç farklı maddi para yardımı yapılıyor. Bu rakamlar Bakanlığın aldığı kararlar neticesinde güncelleniyor. Barınma yardımı alacak kişilere devletçe yapılan yardım tutarları da şu şekilde;

  • Ev onarımlarında 20 Bin TL
  • Prefabrik Ev Alımı ve Yapımında 30 Bin TL
  • Betonarme ev yapımında 40 Bin TL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak il ve ilçelerde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan yardım başvurularından birisi de barınmalar için oluyor. Devlet başvuru sahibinin ihtiyacına göre inceleme yaparak bu hususta karar alıyor. Kişinin kaldığı evin yanması ya da doğal afetler sonrası zarar görmesi gibi hususlar sonrasında ev onarımı ve prefabrik ev alımlarında yapılan maddi yardımlar söz konusu.

Hangi Evler İçin yardım Yapılıyor?

Burada onarım ve yeni ev alımı gibi hususlar söz konusu ediliyor. Evinizin oturulamayacak kadar eski, bakımsız olması, burada kalınması halinde sağlık problemleri yaratacak şekilde olması halinde kişilere evlerini bakımı, onarımı, ev yapımı ya da prefabrik ev alımı gibi yardımlar yapılıyor. Bunun yanında ev eşyası alımı için de nakdi yardımlar yapıldığını ayrıca belirtmek gerekiyor.

Barınma Yardımı Şartları Ne?

Ev ve barınma gibi ihtiyaçlar için 18 yaş üstü aile bireylerinin başvuru yeterli oluyor. Bu yardımın yapılması için de kriterler söz konusu. Muhtaçlık yardımı ile bu tutarın hanede kişi başına gelirin muhtaçlık sınırının altında kalması gerekiyor. Bu sınır asgari ücretin üçte biridir. Bununla ilgili hususları daha önce sizlere açıklamıştık. Bununla birlikte listelersek şartlar şu şekilde;

  • Kişi başı gelirin muhtaçlık sınırı altında olması
  • Yaşlı engelli, dul olma özelliklerinden birine sahip olmak.
  • Onarımın yapılacak ev ya da yapının arsasının tam hisseli tapusuna sahip olmak.

Başvuruda kişinin sadece TC kimlik kartı ya da nüfus cüzdanının yeterli olduğunu belirtmek gerekiyor. Burada başvuru sonrası sosyal inceleme uzmanların sizin teknik açıdan gelirleriniz ve varlıklarınız hakkında bir araştırma yapar. Bu araştırma neticesinde başvuru dosyanız mütevelli heyetine sunulur ve heyet olumlu bulması halinde sizlere barınma yardımı yapılır.

Doğal afet ve afet gibi durumlar sonrası vatandaşlar evsiz yani barınma yerinden yoksun kalabiliyor. Bu gibi durumda olan kişilere devlet her zaman yardım elini uzatıyor. Bunlardan birisi olan barınma yardımı da ihtiyaç sahiplerine devletçe veriliyor. Bu yardımın yapılmasında Mütevelli Heyetlerinin karar alması önemli etken.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER