Ne Kadar Haberleri

Başkent Doğalgaz Yardımı Başvurusu

Başkent Doğalgaz Yardımı Başvurusu
Bu haber 26 Ekim 2022 - 7:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Yerel yönetimler ile doğal gaz yardımlarının yapılıyor olması vatandaşı bir nebze mutlu eden unsurlardan biridir. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent doğalgaz yardımı yaparken özellikle alım gücü olmayan kişilere farklı kalemlerde bir dizi yardımlar yapmaktadır. ABB doğal gaz yardımı başvurusu özelikle son yıllarda en çok dillendirilen yardımlardan biri olmaktadır.

Artan enflasyon özellikle yakıt fiyatlarında etkili olmaktadır. Böylelikle vatandaşın alım gücü düşerken geliri olmayan vatandaşlar bu aşamada ekonomik olarak daha çok zorlanmaktadır. Alım gücü olmayan kişilere yardımlar bu aşamada en önemli unsurdur. Devletin yaptığı yardımlar ile yerel yönetimlerce yapılan yardımlar vatandaşı nefes aldırmaktadır. Nakdi yardımların yanında gıda ve yakacak yardımı yapılmaktadır. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılan doğal gaz yardımı Ankara ilinde ikamet eden kişiler kış aylarını daha sıcak geçirmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Doğal Gaz Yardımını Kimler Alabilir?

Başkent doğal gaz Ankara Büyükşehir tarafından verilen doğal gaz yardımlarına konu olmaktadır. Bu anlamda binlerce Başkent Kart dağıtın belediye kişilere yaptığı tüm yardımları bu kart üzerinden yapmaktadır. Böylelikle en çok merak edilen hususlardan biri Ankara Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz Yardımını kimler alabilir olmaktadır. Yardımı alabilmeniz için;

  • Başkent Kart sahibi olmanız
  • Ankara il sınırları içerisinde ADKS adres kaydınızın olması
  • Muhtaçlık sınırı altında gelirinizin olması

Gerekmektedir. ABB işsiz vatandaşlara, engellilere, geliri olmayan dul kadınlara, gazi ve asker yakınları ile kronik rahatsızlığını belgeleyen kimselere ayrıca doğalgaz yardımı gibi yardımlar yapmaktadır.

Başkent Doğalgaz Yardımı Başvurusu

Başkent Doğalgaz Yardımı Başvurusu

Başkent Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

ABB Başkent Doğal gaz yardımları her yıl başında belirlenen rakamlar ile yapılmaktadır. 2022 yılı itibariyle yapılan yardım miktarı ayık 500 TL olarak verilmekteydi. Bu rakam 2023 yılı itibariyle güncellenerek ihtiyaç sahiplerine verilecektir.

Başkent Doğalgaz Yardımı Başvur usu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar fiziken Büyükşehir Belediyesine başvuru yapabilmektedir. Ancak akıllı uygulamalar ile internetten başvuru yapması çok daha kolay olmaktadır. Başvuru sayfası ile üyelik oluşturulması gerekmektedir. Sonrasında giriş yaparak belediyenin yapmış olduğu yardımlara başvurmanız yeterli olmaktadır. Burada yine dikkat edilmesi gereken en önemli husus iletişim bilgilerinizin doğruluğu olacaktır. Fiziki olarak başvuru yapmak isteyen kişilerin yanında;

  • Kimliği
  • Adresini gösterir ikametgah belgesini alması
  • Aile bireylerini gösterir Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Aylık SGK Gelir Belgesi
  • Mal Beyanı
  • Başkent Kartı

Yanında götürmesi yeterlidir. Yardımın yapılmasında gelir önemlidir. Çünkü muhtaçlık sınırı üzerinde geliri olanlara yardım yapılmamaktadır. Yardım için özel şartlar oluşması gerekir. Güncel muhtaçlık sınırı 1.833 TL’dir. Ancak 2023 yılı Ocak ay’ında asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte bu rakam yükselecektir.

Tekyürek Yardımları Ön Planda

Göreve gelmesinin yanından ihtiyaç sahibi insanlara her konuda yardım yapmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Tek Yürek Yardımları büyük ilgi gördü. Hatta bu konuda önemli tutarlarda bağışlar toplandı. Tekyürek yardımları ilk ve ikinci etaplarında rekor seviyede katılım olması, daha çok paranın toplanmasına dolayısıyla daha çok kişiye yardım yapılmasına olanak sağladı. Ankaratekyurek.com sitesi üzerinden yapılan yardım başvurularında nakdi yardımların yanı sıra elektrik, su faturaları, gıda yardımları gibi farklı desteler verilebiliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER