Ne Kadar Haberleri

Pakdemirli 100 Bin Lira Hibe Desteği Verileceğini Açıkladı

Pakdemirli 100 Bin Lira Hibe Desteği Verileceğini Açıkladı
Bu haber 25 Ocak 2022 - 11:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Geçtiğimiz günlerde Şehzadeler ilçesinde DSİ tarafından yapılan Belenyenice Barajı açılışına katılan Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırsal kalkınma destekleri kapsamında müjdeyi açıkladı. Binlerce kişiye yeni projeleri için 100 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini duyuran Pakdemirli 6 bin gence de 600 milyon lira dağıtılacağını açıkladı.

Bakan Pakdemirli Baraj Açılışında Konuştu

Tarım ve Orman Bakanı geçtiğimiz günlerde Manisa Şehzadeler şehrindeki yapımı tamamlanan Belenyenice Barajı açılışında konuştu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun aracılık ettiği IPARD uygulaması ile 11 nci projeye çıkıldığını açıklayan Bakan Pakdemirli toplamda 572 Milyon lira hibe verileceğini belirtti. Daha önce dört ilde pilot olarak başlatılan ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıklayan Pakdemirli Kırsal Kankınma Uzman Eller Projesini 2022 – 2024 yılları arasında uygulanacağını bildirdi.

Bakan Pakdemirli’nin açıklaması gündem oluşturdu.  Tarım, Ormancılık, Hayvancılık, gıda ve su ürünleri ile bu konularda eğitim alanlardan kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara kırsal kalkınma projesi kapsamında destekler verilmişti. Bu aşamada yeni desteklerde verilmeye devam edilecek.

2022 Yılında 2 Bin Kişiye 100 er Bin Lira Hibe Verilecek

Kırsal kalkınma projesi kapsamında bitkisel, hayvansal ve su ürünleri ile tıbbi aromatik bitki üretimlerinin işlenmesi paketlenmesi ve depolanması gibi faaliyetler için 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Yapılan başvuru ile projesine göre 2022 yılında 2 bin kişiye 100er bin lira toplamda da 200 milyon lira destek dağıtılacak. Projenin devamında 3 yıl boyunca da 6 bin gence toplamda 600 milyon lira destek sağlanmış olacak.

Bakan Pakdemirli projelerle tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin uzman eller tarafından yapılmasına teşvikte bulunacağız. Bu destekler ile gençler hem kendi işini yapacak hem istihdama katkı sağlayacak dedi. Daha önce de yapılan destekler ile projelerde toplam 21 bin proje gelmiş ve 7,5 milyar lira hibe kamu ödemeleri adına sağlanmıştı.

Başvurular İnternet Sitesinden

Tarımsal ve hayvansal üretimde proje sunarak hibe desteğinden faydalanmak isteyenler uzmaneller.tarim.gov.tr internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek. Başvuru sonrası projesi uygun görülenlere de 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Devlet Yardımları bu aşamada ihtiyacı olan vatandaşlara yapılmaya devam ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER