Ne Kadar Haberleri

Trafikte Emniyet Kemeri Takmama, Park Yasağını İhlal Edenlere Ne Kadar Ceza Kesilecek?

Trafikte Emniyet Kemeri Takmama, Park Yasağını İhlal Edenlere Ne Kadar Ceza Kesilecek?
Bu haber 02 Ocak 2022 - 19:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ocak ay’ı itibariyle yenilenen rakamların arasına trafikte emniyet kemeri takmama cezası da eklendi. Güncellenen trafik cezalarından birisi olan kemer takmamanın cezasını merak edenlerdenseniz işte detaylar…

2022 Yılında Emniyet Kemeri Takmama Cezası Belli oldu

Yeni yıl ile birlikte hayatımızda kullandığımız her şeye zam geldi. Bunlardan birisi trafik cezaları. En çok kesilen cezalardan birisi de emniyet kemerini takmama cezası. Nitekim bu durum yolcular içinde geçerli ve herkes ne kadar ödeyeceğini de merak ediyor. Trafikteyken en önemli emniyetimiz olan kemerler mutlaka takılması gereken unsurlardan olsa da bir çok kişi bu durum es geçerek hayatına kastediyor. Kazalar sonrası muhtemel hayat kurtaracak emniyetini takmayanlar maddi olarak kesilen ceza ile bunu ödemek zorunda kalıyor.

Ne Kadar Ceza Kesiliyor?

2022 yılı itibariyle trafikte kesilecek güncel fiyatlar şu şekilde,

* Emniyet kemerini takmayan kişiler,

* Park yeri ve duraklama yasaklarına uymayanlar yani yanlış yere park edenler,

* Kavşak ve diğer yerlerde geçiş hakkına uymayan sürücüler,

* Motorda iken kask takmayanlar

* Araçlarında rahatsız edecek kadar yüksek sesle müzik dinleyen kişilere bu yıl boyunca 196 TL trafik cezası kesilecek.

Kemer Takmak Zorunlu

Trafikte hayat kurtaran emniyet kemeri sürücülerin ve yolcuların araçtayken takmalarını zorunlu kılınıyor. Bu kurala uymayanlar para cezacı ile yani idari yaptırım kararı ile karşı karşıya kalıyor. Bu anlamda 2022 yılı ile birlikte bu suçları işleyenler ve yakalanan kişilere 196 Lira para cezası kesilecek. Bu yıl itibariyle Trafik Harçları da zamlandı.

Kameralarla Ceza Kesiliyor

Bir çok kişi polis kontrollerinde emniyet kemerini takma ihtiyacı hissediyor. Ancak EDS ve diğer kameralar ile yollar sürekli gözetim altında tutuluyor. Bunun gibi araçta telefonla konuşma, emniyet kemeri takmama ya da başka hususlarla uğraşanlara kamera görüntülerine istinaden de ceza kesilebiliyor. Yani sizin emniyet kemerini takmama cezası almanız görüntülerle mümkün.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER