Ne Kadar Haberleri

2022 Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi Ne Kadar?

2022 Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi Ne Kadar?
Bu haber 01 Ocak 2022 - 13:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yap İşlet Devret modeli başta olmak üzere Türkiye’de kullanmış olduğunuz bir çok otoyol  ve köprü için geçin ücreti ödemekle yükümlüsünüz. Bunlardan birisi de Osmangazi Köprüsü. Her yıl yenilenen ücretler ile belli bir bedel karşılığında Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti de ödediklerinizden bir tanesi oluyor. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle yeni fiyatlar yayınlandı.

Köprülerden Geçişler Ücretle Yapılıyor

Anadolu’da yaşayan kimseler çok üzerinde durmasa da özellikle İstanbul’da yaşayan kişiler burada kullandıkları köprülerin ücretlerini de yakından ilgilendiriyor. Burada bulunan başlıca Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin yanında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçişi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçişi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişi için farklı ücretler söz konusu. Bununla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü gerekli duyuruyu yapıyor.

Osmangazi Köprü Geçiş Tarifesi

Söz konusu köprüler ile buradaki geçişler de Hazine ve Maliye Bakanlığının yıllık yeniden değerleme oranları üzerinden yapılan zamlar ile güncelleniyor. Bu aşamada yeniden güncellemeler öncesi Osmangazi Köprüsünden geçmek isteyenler şu ücretleri ödemek zorunda.

  • Sınıf araçlar 184.50 TL (Otomobil)
  • Sınıf araçlar 295,00 TL ( Hafift Ticari Araçlar)
  • Sınıf araçlar 350,00 TL ( 3 Akslı Araçlar)
  • Sınıf araçlar 464,50 TL ( 4-5 Akslı Araçlar)
  • Sınıf araçlar 585,00 TL ( 6 ve yukarı Akslı araçlar)
  • Sınıf araçlar 129,00 TL (Motosikletler)

Osmangazi Köprüsü ücret ve tarifesine göre alınan rakamlar bu tutarlar üzerinden yapılırken ücretlere de KDV eklenmiş durumda bulunuyor.

Kimyasal ve Tehlikeli Madde Taşıyan Araçların Köprüden Geçişi

Kurallar gereği kimyasal ve tehlikeli madde taşıyan bir araç kullanıyorsanız bu aşamada mecburi olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsüne yönlendiriliyor. Burada ayrıca 15 Temmuz Şehitler ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsündeki izin verilenlerin dışındaki tehlikeli araçlar da Yavuz Selime Yönlendirilen araçlardan.

OGS ve HGS Sisteminden Ödeme

Osmangazi ve diğer köprülerden geçişlerde yapılacak ödemeler OGS ve HGS sistemleri aracılığıyla otomatik olarak alınıyor. Bunun dışında kaçak geçen ve geçmeye çalışanlara da idari yaptırım kararı uygulaması söz konusu.  Yani cezalı ödemeler yapılıyor.

Zaman ve Mesafe İle Yakıt Tasarrufu Sağlıyor

Konumu itibarıyla İstanbul ve İzmir arasındaki mesafe ve süreyi kısaltan Gebze İzmir otobanı yolunun en büyük ağı Osman Gazi Köprüsü üzerinden yapılıyor. Bu köprü sayesinde vatandaşlar İzmit Körfezine 6 dakika gibi kısa bir sürede geçiş sağlıyor. Bu sebeple zamandan ve yakıttan tasarruf etmek isteyen kişilerde bu köprüyü kullanırken özellikle yaz mevsimlerinde tatilciler tarafından yoğunlukla tercih ediliyor. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ödeyerek sizlerin daha çok tasarruf sağladığını söylemek mümkün.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER