Ne Kadar Haberleri

Adet Döneminde Kan Pıhtısı Gelmesi Nedenleri

Adet Döneminde Kan Pıhtısı Gelmesi Nedenleri
Bu haber 27 Mayıs 2023 - 8:27 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Adet Döneminde Kan Pıhtısı Gelmesi Nedenleri
Adet Döneminde Kan Pıhtısı Gelmesi Nedenleri

Adet Döneminde Kan Pıhtısı Gelmesi Nedenleri; Genel itibariyle kadınlarda 11 ila 14 yaşları arasında başlayan ve menopoz sürecine kadar devam eden regl dönemindeki rahmin iç tabakasından kan ve mukozadan doku oluşumudur.

Gebelik gerçekleşmediği sürece yaklaşık 1 aylık periyotlarda bu kan ve mukoza boşaltılmaktadır. Adet kanında pıhtı kimi zaman kişide endişeye sebep olsa da genel itibariyle oldukça normal bir durum olarak karşılanmaktadır.

Adet kanaması sırasında Bu uterusun iç duvarlarını kaplayan hücreler sıyrılıp vücudumuzu terk etmektedir.

Bu da vücut rahmindeki kanda pıhtılaşmaya sebep olabilecek, proteinleri serbest bırakacaktır.

Pıhtılaşma, sanıldığı gibi kötü bir durum olmamakla birlikte iç duvardaki kan damarlarının daha fazla kanamaya devam etmesinin önüne geçmektedir.

Kadın vücudundan çıkan bu kan proteinleri içermektedir. Akışın en yoğun olduğu adet döneminin ilk günlerinde kandaki pıhtıyı bir arada toplamaya başlamasıyla adet kanamasında pıhtılaşmalar görülebilmektedir.

Genellikle kanın vücuttan atılmadan evvel rahim veya vajinada birikmesi sonucu oluşan bu pıhtı, kesinlikle endişe edilecek bir durum olmamaktadır.

Bunun yanı sıra kadınların sık sık yaşadığı bu durumlarında normal dışı bir kanama ve kan pıhtısı olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalınması durumunda muhakkak bir uzmandan destek almak ve rahim içi ultrason çektirmek gerekecektir.

Endometriozis Kronik Bir Rahatsızlık Mı ?

Endometriozis hastalıklar yoğun olarak değişebilmekle birlikte klasik semptomları arasında genellikle ilişki sırasındaki ağrı, ağrılı bağırsak rahatsızlıkları ve yoğun adet kanamasıdır.

Bu semptomların oldukça rahatsız olabilecek belirtileri bulunmakla birlikte muhakkak bir kadın doğum uzmanından destek alınması gerekmektedir.

Kimi zaman endometriozis herhangi bir belirti göstermemekte ve yalnızca doktor muayenesi sırasında teşhis konulabilmektedir. Bu sebeple ilaç veya cerrahi seçenekleri kullanabilir, şikayetlerinizi doktorunuzla paylaşabilirsiniz.

Bu, sonraki süreçlerde şikayetlerinizin geçmesini sağlayacak ve hayatınızı etkilemeyecek kadar etkisi azalacaktır. Endometriozis rahatsızlık için genellikle kapalı cerrahi uygulanmaktadır.

Açık cerrahinin tercih edilmediği rahatsızlıklarda çikolata kisti yapısı nedeniyle yumurtalık, kiste oldukça güçlü bir şekilde bağlanmaktadır.

Oldukça güç olan bu durumlarda yumurtalık dokusu çıkarılmakta, özellikle endoskopik cerrahi esnasında çikolata kistinin yumurtalık dokusundan oldukça yumuşak ve nazik bir şekilde çıkarılması gerekmektedir.

Kalan yumurta dokusunun da sağlıklı oluşunu ve dokuyu korumak için son derece önemlidir.

Endometriozis rahatsızlıklarında muhakkak alanında uzman bir doktordan destek almanız sağlığınız için son derece önemlidir.

Adet Döneminde Parça Kan Gelmesinin Sebebi Nedir ?

Kadınlar genellikle rahim içerisinde özellikle Adet döneminde kimi durumlarda parça gelmesiyle karşı karşıya kalabilmektedir.

Adet kanaması sürecinde genellikle koyu bir akıntı halinde yaşanmakla birlikte parça kan gelmesi, nadir yaşanan bir durum olmakta ve genellikle pıhtılaşmaya işarettir.

Adet dönemi içerisinde neden parça geldiğini daha iyi öğrenmek için muhakkak bir uzmandan destek alınması gerekmektedir.

Fakat özellikle bilinmektedir ki bu durum tehlikeli bir durum değildir. Yine de her ihtimale karşı bu parçanın patolojik açısından değerlendirilmesi de mümkün olabilmektedir.

Adet kanaması ile ilgili farklı şikayetler varsa yine aynı şekilde doktorunuzdan da destek alarak patolojik inceleme yapabilirsiniz.

Adet kanamalarını yoğun olduğu sıralarda dilim denilen ve ciğer tarzında parça olması, kalan yumurta parçalarının vücuttan atıldığını göstergesidir.

Bu durum genellikle gebelik ve lohusa dönemlerinde olmakla birlikte kimi zaman döllenmenin gerçekleşmediği ve gebeliğin oluşmadığı süreçlerde adet kanıyla birlikte kalan yumurta parçalarının dışarıya salınımı şeklinde de tabir edilebilmektedir.

Öte yandan bu durumu sık sık yaşıyorsanız uzman doktora muayene olmanız gerekecektir.

Burada önce bu parça probleminin altında yatan sebeplere bakılmalı ve yapılan detaylarını incelemeler sonucunda sorun saptanmalıdır.

Adet Döneminde Kan Pıhtısından Rol Oynayan Etmenler Nelerdir ?

Adet döneminde sık sık görülen pıhtılar genellikle normal kabul edilmekle birlikte kimi zaman kansızlık ve demir eksikliği sorunlarına da işaret edebilmektedir. Özellikle adet döneminde yoğun baş ağrısı ve yoğun sancı durumlarınız varsa kan pıhtılaşması demir eksikliği sonucunda da ortaya çıkabilmektedir.

Dolayısıyla bu, kandaki pıhtılaşma, aynı zamanda baş ağrısı sorununu da birlikte getirmektedir.

Adet kanamalarında pıhtılar oldukça normaldir bu pıhtılaşmanın fazla miktarda olması sonucu doktora başvurmanız gerekecektir.

Öte yandan kadınlarda menopoz döneminde sık sık kan pıhtısı meydana gelebilmektedir. bu hormonallerin değişmesi sonucunda oluşmakla birlikte kadının tüm üreme yollarına etki etmektedir.

Bunun yanı sıra adet dönemlerindeki yoğun ağrı ve sancıyı azaltmak adına kullanılan ilaçların yan etkisi ile hormonal değişiklik ve dengesizlikler olabilmektedir.

Rahim duvarının kalınlaşmasına sebebiyet veren kimi ilaçlar da yine aynı şekilde adet kanında pıhtılaşmaya sebep olabilmektedir. Adet kanındaki pıhtılaşmanın bir başka sebebi de miyomlardır.

Adet kanamasındaki yoğunluğa ve yumurtalık oluşumuna göre değerlendirilen bu yapı genelde doktorlar tarafından gelişmiş cihazlar sayesinde görülebilmektedir.

Minyonlar, adet törenin ağır ve yoğun geçmesi sonucu oluşur bilmektedir. Cinsel ilişkilerinin ağrılı geçmesi ve adet kanında oluşmasının en önemli etmenlerinden birisidir. Muhakkak bir doktorunuza görünmeniz, rahim ultrasonu haricinde rahim filmlerini çektirmeniz gerekecektir.

Özellikle kist, miyom veya polipleri olan kadınların hem halilelik ihtimalleri diğer kadınlara oranla daha az olmakta hem de adet süreçleri oldukça ağrılı geçmektedir.

Burada özellikle kşst oluşumunuz varsa ve bu kistler sebebi ile adet dönemleriniz zorlu, sancılı geçiyorsa muhakkak bu konuda bir uzmandan destek almanız gerekecektir. Zira sonraki süreçlerde adet kanında pıhtılaşma sorunları oluşacak ve halk arasında parça dediğimiz kan kalıntıları oluşacaktır. Tıp dünyasında oldukça normal kabul edilen bu durum, ne yazık ki kadınlar tarafından risk kapsamında olmaktadır.

Bu problemlerin önüne geçmek adına adet kanama dönemindeki kan pıhtısını veya parçasını değerlendirmek adına patolojik test verebilirsiniz. Bu şekilde bu durumun sebepleri araştırılacaktır.

Dış Gebelik Nedir ?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER