Ne Kadar Haberleri

Sütü bozuklar. Süte çamaşır suyu katan bu yerlere dikkat

Sütü bozuklar. Süte çamaşır suyu katan bu yerlere dikkat
Bu haber 09 Temmuz 2023 - 0:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sütü bozuklar. Süte çamaşır suyu katan bu yerlere dikkat…Uzmanlar, sağlıklı bir süt tüketimi için sütün mutlaka kaynatılması gerektiğini açıkladı. Elde edilen sütün içeriği bozulduğunda, insan sağlığına zararlı maddeler üretebilen bakteriler de oluşabilir. Araştırmacılar, süt ürünleri piyasasındaki hilelere dikkat çekerek, bazı firmaların süt ürünlerine çamaşır suyu, hidrojen peroksit veya bitkisel yağ gibi zararlı maddeler eklediğini belirtti.

Sokak sütü veya çiğ süt satanlara özellikle dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu tür sütler sütün bozulmasını önlemek için tehlikeli maddeler eklenerek satışa sunulabiliyor. Bu nedenle güvenilir firmalardan alışveriş yapmak oldukça önemli.

Süt, içeriğindeki mineraller, vitaminler, protein, iyot, kalsiyum gibi besin öğeleri ile çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmesine katkı sağlar. Kemik gelişimi için kalsiyumun yanı sıra yağ, karbonhidrat, protein, fosfor, magnezyum, flor, bakır ve çinko gibi besin öğeleri de sütün içerisinde yeterli miktarda bulunur. Ayrıca süt tüketimi, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilen kemik erimesi riskini azaltır.

Süt tüketimi aynı zamanda hipertansiyon hastalığı riskini de azaltır. Kalsiyum, magnezyum ve fosforun yeterli alımı ile kan basıncı artışı arasında ilişki olduğu saptanmıştır.

Sütün kansere karşı koruma sağladığına dair kesin bir kanıt olmamakla birlikte, özellikle kalın bağırsak ve prostat kanserinde riskin azaldığı belirtilmektedir. Ayrıca süt ile beslenen çocuklarda kalsiyumun yağ yakıcı özelliği nedeni ile kilo kontrolü daha iyi sağlanmış ve obezite sıklığında azalma saptanmıştır.

Sonuç olarak, sağlıklı bir süt tüketimi için kaliteli üretim koşullarının uygulandığı sütleri tercih etmek, sütü kaynatmak ve sokak sütü veya çiğ süt satanlardan uzak durmak oldukça önemlidir. Sağlıklı bir yaşam için sütün faydalarından yararlanmak önemlidir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER