Ne Kadar Haberleri

Akşamdan Kalma İlacı Var Mı ? Neden Olur ?

Akşamdan Kalma İlacı Var Mı ? Neden Olur ?
Bu haber 14 Haziran 2023 - 23:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Akşamdan Kalma İlacı Var Mı ? Neden Olur ?
Akşamdan Kalma İlacı Var Mı ? Neden Olur ?

Akşamdan Kalma İlacı Var Mı ? Neden Olur ? Alkol aldıktan sonra çoğu insan ertesi günde başını yastıktan kaldıramazken bazıları ise hiç etkilenmeyebilmektedir. Bu içkiye dayanıklı olup olmamakla alakalı bir durum olup araştırmalar fazla alkol tüketen kişilerin sonraki süreçlerde hiçbir sorun yaşamadığını göstermiştir.

Bu yüzden bilimsel verilerle destekli bu durumda alkollü içecekteki kimyasal maddenin her birine de farklı etki yaratabileceğini göstermektedir. Akşamdan kalma ilacı, İsveç merkezli bir firma tarafından “işe yarayan içki öncesi hapı” sloganı ile pazarlamaktadır. Bu ilacın etkisi ile birlikte alkol kullanımının çok daha keyifli olacağı ve mide bulantılarının, sersemlik hallerinin daha az hissedileceği savunulmaktadır.

Uzmanlar, alkol oluşumu sağlayan fermantasyonun kimi zehirli yan ürünlerle ortaya çıkabileceğini savunmaktadır.

İçkiye rengini veren kimyasallar özellikle riskinin insan üzerindeki etkisinin daha ağır olması ile sonuçlanabilmektedir.

Öte yandan içeceklerin karıştırılarak tüketilmesi yan etkisinin daha da fazla olmasını sağlamakta ve kişi alkol aldıktan sonra yoğun bir baş ağrısı ve mide bulantısı ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Kahve Alkolün Etkisini Geçirir Mi ?

Alkolü içtikten birkaç saat sonra genellikle kişide sersemlik hissi, baş ağrısı ve mide bulantısı görülmektedir.

Kişinin sağlık durumuna ve alkollü ürünlere karşı direnişine bağlı olarak bulantı, terleme ve kimi zamanda hızlı nabız atışına yol açmaktadır.

Alkol ve yan ürünler aynı zamanda bağışıklık sisteminde önemli ölçüde sarsmakta ve enflamasyonu önemli ölçüde körüklemektedir.

Sersemlik hali ağrı ile birlikte devam etmekte ve beyin de bu enformasyondan oldukça kötü etkilemektedir.

Öte yandan aşırı alkol tüketimi kan şekeri düşmesine ve uykusuzlukla sonuçlanmasına sebep olmaktadır.

Baş ağrısı, halsizlik ve kötü ruh hali de alkol tüketiminden sonra ortaya çıkan yan etkiler arasındadır. Araştırmalar göstermektedir ki insanların yüzde yirmi üçü ne oranda alkol tüketirse tüketsin akşamdan kalma hali dediğimiz durumların olumsuz etkilerini yaşamayabilmektedir.

Bunun sebebi genel itibariyle genler olup kimi zaman kişinin bu ürünlere karşı vücut direnişidir.

Aynı zamanda araştırmacılar, alkolün kan hücrelerimizden çabuk temizlenmesini sağlayan ve zehirli maddelerin etkisinin ortadan kalkması için kimi ilaçların kullanımını da tavsiye etmektedir.

Alkolden Etkilenmenin Genetik Yapı İle İlgisi Var Mı ?

Özellikle sinirli insanların alkol tükettikten sonra daha sakin kişilere oranla daha fazla içki sersemliği çektikleri görülmektedir. Öte yandan Sık sık alkol içen kişilerin daha yavaş alkol tüketmesi sebebiyle kandaki alkol oranı hiçbir zaman %1’i geçmediği bilinmektedir.

Alkol içerisindeki kimyasal ve yan ürünler, semptomların çok daha belirgin görülmesine sebep olmaktadır. Bu anlamda özellikle düzenli alkol tüketme alışkanlığınız var ise alkol öncesi ilaçlardan destek almanız, alkol tüketimi esnasındaki rahatsızlıkları en aza indirgeyecektir.

Hangover Neden Olur ?

Alkolün vücuda girdiği de vücutta oluştuğu tahribatlar genel itibariyle şu şekilde sıralanmaktadır:

1) Dehidrasyon etkisi: Alkollü içeceklerin tüketimi, idrar üretimini önemli ölçüde arttırmakta ve vücudun su ihtiyacını arttırmaktadır. Susuzlukla beraber halsizlik ve baş dönmesine de getiren alkol, vücudun yeterli miktarda su alınmaması sebebiyle oldukça ağır bir hissiyata yol açabilmektedir.

2) Düşük kan şekeri ve buna bağlı bir şekilde gelişen yorgunluk: Aşırı alkol tüketimi, karaciğerde depolanan glikoz rezervinide de tüketmekte ve ana enerji kaynağını sömürmektedir.Alkol etkisi ile oluşan düşük kan şekeri, yorgunluk, duygu durum bozuklukları ve aşırı acıkma ile ortaya çıkabilmektedir.

3) Sindirim sistemi rahatsızlıkları: Fazla miktarlarla tüketilen alkol, hem mide hem de bağırsakları önemli ölçüde tahriş etmektedir. Özellikle gastrit sorumunuz varsa bu duruma karşılık sorunlarınıza tetikleyebilmektedir.

Tüm bunlarla birlikte aşırı alkol içen kişilerin kusma ve karın ağrısı yaşadıkları da sık sık görülmektedir.

4) Bağışıklık sistemini üzerindeki etkisi: Alkol, vücut üzerinde farklı pek çok olumsuz etkileri ile bilinmekle birlikte özellikle bağışıklık sistemini oldukça etkilemektedir.

Bağışıklık sisteminin kötü etkilemesinin neticesinde sık sık mide bulantısı, baş ağrısı ve bir türlü konsantre olamama gibi semptomlarla ortaya çıkabilmektedir.

Kimlerin Hangover Olma Riski Daha Yüksektir ?

Akşamdan kalma olanlar, diğerlerine oranla daha kolay hangover olabilmektedirler. Tek bir içecekle ertesi gün iyi hissedenler olduğu gibi birçok alkollü içeceği birbirine karıştırıp hiçbir yan etkisi taşımayan kişilerde olabilmektedir.

Bu nedenle risk faktörüne sahip olup olmadığını ve alkol alma sıklığının saptanması oldukça önemlidir. Hangover yatkınlığı bulunan kişilerin belli başlı Mizaç özellikleri şu şekildedir:

Kaygı düzeyi artan kişilerin daha fazla alkol tüketebildiği ve tükettiği bu alkolden daha fazla etkilendiği gözlemlenmiştir.

Öte yandan genetik faktörler, bağışıklık sistemi ve vücudun içkiye gösterdiği direnç de Hangover olama riskini ortaya çıkarmaktadır.

Bu kişiler az miktarda alkol alsalar dahi anında kızarma ve terleme gibi belirtiler göstermektedirler. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin Hangover olma ihtimali yüksek olduğu görülmüştür.

Kronik rahatsızlıkları olanlar ve aşırı alkol tüketiminde bulundukları dönemde soğuk algınlığı yaşayanların da ertesi gün Hangover belirtilerini çok daha fazla yaşadıkları saptanmıştır.

Akşamdan Kalma Durumlarda İyi Gelecek Öneriler

Akşamdan kalma bir durumda dehidrasyonu önlemek için bol bol sıvı almak oldukça önemlidir. Ayrıca C vitamini içeren ve mideyi yatıştırmaya yardım eden bitki çaylarından yararlanmak, süreci daha rahat geçirmenizi sağlayacaktır.

Aynı zamanda ağır soslar içermeyen makarna, peynir ve kraker atıştırmalıklar midenizin rahatlamasını sağlayacaktır.

Yine aynı şekilde bol bol dinlenmek, uyumaya çalışmak alkollü içeriklerinin etkisinin bir an önce vücudumuzdan giderilmesi adına önem arz etmektedir. Sodyum ve potasyum içeriği zengin olan gıdaları tüketerek hem elektronik seviyesini düzene koymanıza yardım edecek hem de midenize yatıştırabileceksiniz. Ayrıca muz, süt ve peynir gibi potasyum içerikli besinler tüketme de alkolün etkisinin giderilmesini sağlayacaktır.

Çocuklarda Demir Eksikliği Sebepleri ve Belirtileri Nelerdir ?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER