Ne Kadar Haberleri

KLAMOKS Bid Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

KLAMOKS Bid Nedir ve Ne İçin Kullanılır?
Bu haber 12 Mayıs 2023 - 19:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.
KLAMOKS Bid Nedir ve Ne İçin Kullanılır?
KLAMOKS Bid Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

KLAMOKS Bid Nedir ve Ne İçin Kullanılır ? Genel itibarıyla geniş spektrumlu olarak tanımladığımız bakteri ve mikropların farklı pek çok çeşidine karşı etkili olan bir anti bakteriyel ilaçtır.
KLAMOKS Bid 1000 miligram film tabletler halinde olup organizmanın sebep olduğu tüm bakteriyel enfeksiyonların kısa süre içerisinde giderilmesinde kullanılmaktadır.
Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları KBB dahil sinüzit otitis, nezle ve grip gibi bakteriyel sorunların çözümünde etkilidir.

KLAMOKS Bid Antibiyotik Midir?

Geniş spektrumlu bir anti bakteriyel ilaç türüdür. mide ve bağırsak rahatsızlığı içinde ayrıca yemek başlangıcında kullanılmaktadır.
KLAMOKS Bid mide ve bağırsak rahatsızlıkların en azından indirgemekle birlikte bu sorun sebebiyle kullananların gün içerisinde en az 4 saat arayla kullanmaları tavsiye edilmektedir.

KLAMOKS Bid Çocuklarda Kullanımı

Çocuklarda uygulama noktasında 2 haftadan daha fazla süreli kullanılmamalıdır. Antibiyotik, penisilin ve beta laktamoz sınıfında yer edinmekte olup çocuklar için uzun süreli kullanımı sağlık sorunlarına sebebiyet verebilecektir. Sıklıkla görülmekte olan bakteriyel patojenlere karşı belirgin derecede etkinlik sağlayan antibakteriyeldir.

Kullanımı ve doz ayarlaması için muhakkak doktor kontrolüne gerek duyulan bu ilaç 2 ay ve 12 yaş arası çocuklar için de kullanıma uygun olup doz ayarlamasının kesinlikle doktora danışılması gerekmektedir.

Ayrıca çocuklar için ağrının ve enfeksiyonun hafif ve orta şiddetli olduğu durumlarda günde 2 kez yalnızca 5 milim alınmalıdır. KLAMOKS Bid virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi eden ve vücudun bakterilere karşı dirençli hale gelmesini sağlayan ilaçlardandır.

Viral ve bakteriyel enfeksiyonlar noktasında en fazla tercih edilen ilaçlar arasında yer edinmektedir.

KLAMOKS Bid Alerji Yapar Mı?

Tüm ilaçlarda olduğu üzere KLAMOKS Bid için etken yan malzemeler kullanımına yer verilmektedir. İçeriğinde bulunan herhangi bir maddeye alerjenik reaksiyonunuzun olup olmadığı konusunda ilaç kullanımı öncesinde detaylı testlerden geçmeniz ve alerji testlerinizi tamamlamanız sağlığınız açısından son derece önemli olacaktır.

1000 miligram film tabletler içerisinde steril ambalajlarda muhafaza edilen film tabletler halindedir.

Genel itibariyle 12 yaş ve altı çocuklarda kesinlikle doktor gözetimi gerekmektedir. Yetişkinlerde günde 2 kez 2 doz şeklinde alınması tavsiye edilen KLAMOKS Bid tedavi süresi ve enfeksiyonun boyutları gözden geçirilerek tedavi süreci saptanmaktadır.

KLAMOKS Bid Nasıl Hazırlanır?

Hazırlamak için öncelikle şişe üzerindeki çizginin yarısına gelecek şekilde kaynatılmış su ve daha sonrasında soğutulmuş içme suyunu ilave ederek iyice çalkalanmalıdır.Bakteriyel rahatsızlıkların önüne geçmek için kullanıma yer verilen KLAMOKS Bid kullanımı da son derece basittir.

KLAMOKS Bid Yan Etkileri Nelerdir?

Yan etkileri her İlaçta olduğu gibi KLAMOKS Bid yaygın olmamakla birlikte kullananlarda alerjenik reaksiyonlar, sersemlik, hali uyku hali ve halsizlik gibi durumlarda gözlenebilmektedir.
Bu belirtilerin herhangi birini gözetmeniz durumunda söz konusu belirtilenler geçene kadar ilaç kullanımına ara vermek gerekecektir.
KLAMOKS Bid kemik ve eklem enfeksiyonları ve ayrıca üreme ve idrar yolları enfeksiyonlarında önemli ölçüde gidermektedir. Bu ilaç muhakkak doktorun önerdiği şekilde ve dozda kullanılması gerekmektedir .
2 haftadan daha uzun süreli tedaviye başvurulmaması gerektiği gibi tedavi sürecinin ardından herhangi bir enfeksiyon şikayetiniz varsa muhakkak doktora danışmak gerekmektedir.

KLAMOKS Bid etken madde içerdiği ve amoksitilin profiloid asitler ve üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıkların tedavisinde oldukça etkilidir.Bunun yanı sıra tedavi sürecinde ishal, bulantı ve kusma gibi yaygın belirtileri de gözlemlenebilmektedir.

KLAMOKS Bid Sindirim Sorunu Yapar Mı?

KLAMOKS Bid, yüksek dozlarda alındığı durumlarda sindirim sistemi sorunlarına da davetiye çıkarabilmektedir. Bu noktada özellikle sıvı elektrolit dengesinin bozulmasına sebep olan aşırı doz tüketimi, ilerleyen süreçlerde ciddi sağlık problemlerine sebep olabilmektedir .
Eğer kullanmanız gerekenden daha fazla doz aldığınızı düşünüyorsanız hemen doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

KLAMOKS Bid Hangi İlaçlarla Etkileşime Geçer?

İlaçlar gut ilaçları olarak bilinen allo purino ve progenezit gibi ilaçlarla etkileşime geçebilmektedir. Bunun yanı sıra kandaki pıhtıyı önlemeye yardımcı olan ilaçlarla etkileşim içerisine geçebilmektedir.

Bunun yanı sıra doğum kontrol hapları, kanser ve kan hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçlarda birlikte tüketilmesi noktasında tedaviye başlamadan önce muhakkak doktorunuza bilgi vermeniz gerekecektir.

Peki KLAMOKS Bid alkolü ile etkileşimi nasıldır? Bu İlaçta eğer alkol kullanırken KLAMOKS Bid ile tedavi görüyorsanız ve belirgin bir yan etkiyi göremediyseniz alkol ile etkileşiminde bir zararı yoktur.

Fakat alkol ile alınan KLAMOKS Bid genel itibariyle mide bulantısı şeklinde de gözükebilmektedir.

KLAMOKS Bid Hangi Durumlarda Kullanılmamalı?

Penisiline karşı alerjisi olanlar ve antibiyotiğe bağlı kalın bağırsak rahatsızlıkları olanların KLAMOKS Bid kullanımını kesinlikle yer vermemesi gerekmektedir.
Öte yandan sarılık ve karaciğer yetmezliği gibi rahatsızlıklarda da kesinlikle kullanılması tavsiye edilmeyen bu ilaç, muhakkak doktor kontrolünde alınmalıdır.

KLAMOKS Bid Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Her İlaçta olduğu üzere Klamoks kullanımında da öncelikle ilacın içerisindeki bileşenleri alerjinizin olup olmadığını test etmeniz gerekecektir.
Enfeksiyon hastalığı şüpheniz varsa Doktor veya eczacınızdan gerekli tedavi sürecini talep edebilirsiniz. Ayrıca karaciğer sarılık veya böbrek yetmezliği gibi sorunlarınız var ise bu ilacı kesinlikle kullanmamanız gerekmektedir .Genel itibariyle idrara çıkmada azalma söz konusu olduğunda ilaç kullanımı esnasında bol sıvı tüketmek gerekecektir.

Hamilelikte KLAMOKS Bid Kullanımı

Gebeliğin ilk üç ayında kesinlikle kullanımı tavsiye edilmeyen ilaçlar arasındadır .
Tedavi esnasında hamile olduğunuzu öğrenmeniz noktasındaysa hemen doktorunuza danışmanız gerekecektir.

İlacın etken maddesi anne sütüne kolaylıkla geçtiği için çocuk emzirirken kesinlikle ilaç kullanımına yer vermemek gerekecektir. Bu durum bebekte ishal ve ilerleyen süreçlerde mukoza sorunları ve mantar enfeksiyonu gibi sonuçlar doğurabilecektir. Genelde ishal, bulantı ve kusma şeklinde görülen yan etkileri nadir olarak görülse de hamilelik sürecinde bu tarz rahatsızlıklarda en yakın zamanda doktora başvurmak gerekecektir.

Kara Merhem(İhtiyol Pomad) Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER