Ne Kadar Haberleri

Sivilce Hapı Kullanılırken Ağrı Kesici İçilir Mi?

Sivilce Hapı Kullanılırken Ağrı Kesici İçilir Mi?
Bu haber 09 Mayıs 2023 - 23:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Sivilce Hapı Kullanırken Ağrı Kesici İçilir mi ?
Sivilce Hapı Kullanırken Ağrı Kesici İçilir mi ?

Sivilce Hapı Kullanılırken Ağrı Kesici İçilir Mi ? Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından olan sivilce ve akne problemi farklı pek çok metotla azaltılmaya gidilmekte, özellikle ergenlik dönemi olarak nitelendirilen 15-20 yaş aralığı kadın ve erkeklerde sıklıkla görülmektedir. Estetik açıdan rahatsızlık veren bu durumların tamamen ortadan kaldırılması adına geliştirilmiş pek çok uygulama ya yer verilmektedir. Fakat bu süreçte kan sulandırıcı olarak bilinen ve muhakkak doktor kontrolünde kullanılması tavsiye edilen ilaçlar toplum içerisinde her ne kadar önemsenmeyecek ölçüde basit görülse dahi sonraki süreçlerde böbrek yetmezliği, akciğer solunum yetmezliği ve kalp damar tıkanıklığı gibi farklı pek çok semptomlarla ortaya çıkabilmektedir.

Söz konusu ilaçları kullanım esnasında ağrı kesici kullanımı için doktor tavsiyesi almak son derece önemli olacaktır. Kullandığınız sivilce ve akne ilaçlarının dozuna ve yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilecek bu durum Azımsanmayacak ölçüde önemlidir.

Özellikle kortizon içeriğine sahip sivilce ve akne ilaçları kimi zaman ağrı kesicilerin yapısı ile reaksiyona girebilecek ve farklı pek çok hastalığa davetiye çıkarabilecektir. Bu sebeple her ne şekilde olursa olsun sivilce tedavisi gören bireylerin bu noktada gerekli önlemleri almaları tavsiye edilmektedir.

Oldukça ağır etkileri ve kortizon içeriği sebebiyle dikkatli kullanılması ve düzenli olarak Doktor kontrolünden geçmek gerekmektedir. Sivilce hapı kullanırken gözlemlenen baş ağrısı veya benzeri semptomlarda hangi ağrı kesicinin bu süreçte kullanımının doğru olacağı hususunda uzmandan tavsiye almak oldukça önemli olacaktır. Bu konuda doktorunuza ulaşamamanız halinde ise en yakın eczaneleri diye iletişime geçebilir ve kullandığınız ilaç ile reaksiyona girmeyecek bir ağrı kesici talebinde bulunabilirsiniz. Sivilce hapı içtikten sonra ağrı kesici içmeden bunun kullanımının ciddi sorunlar ortaya çıkarmasını da göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekecektir. Bu tür ilaçların kullanımının hiçbir şekilde şakaya gelmeyeceğini bilerek sivilce ilaçlarınızın karaciğeriniz için oldukça yorucu ve yıpratıcı bir etkiye de sahip olabileceğini göz önünde bulundurmanız gerekecektir. Dolayısıyla içtiğiniz ağrı kesicinin normalden çok daha hafif olması gerekmektedir. Tüm bu adımların öncesinde ise ilaç kullanmaya gerektirecek derecede bir ağrınızın olup olmadığından emin olmanız oldukça önemli olacaktır.

Sivilce İlaçları Kullanımının Yan Etkileri Nelerdir?

Günümüzde sıklıkla denk geldiğimiz karaciğer yetmezliği en büyük sebeplerinden bir tanesi de kullanılan sivilce hapları olarak karşımıza gelmektedir. Maalesef bu ilaçların çok yaygın kullanılma ve karaciğer enzimleri tahrip etmesi sebebiyle yakından takip altına alınması gerekmektedir.

Yalnızca sivilce hapları değil antibiyotikler, üst solunu enfeksiyonlarında da tercih edilen Aknetrent, Roaccutane ve Zoretanin tarzı ilaçlarında karaciğer yetmezliğine sebep olduğu gözlemlenmektedir. Bu sebeple gerekmedikçe ilacı kullanmamak gerekmektedir.

Sivilce İlacı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akne oluşumunu tetikleyen en büyük sebeplerin başında cilt yüzeyinde biriken ve sebum ismi verilen yağ bezeleri gelmektedir. Yüzü günde en az 2 kere yıkamak ve kimyasal içeriğe sahip olmayan temizleyicilerden yararlanmak gerekmektedir. Bu süreçte normal deri ph’ına en yakın olan ve deride herhangi bir tahriş veya kuruluğa sebebiyet vermeden derinlemesine temizleyen temizleyicilerden yararlanmak gerekecektir.

Sivilce ve Akne Tedavisinde Temizleyici Ürün Seçimi

Kozmetik merkezlerden satın alınan veya Sağlık Bakanlığı onayı alınmadan üretime başlanan temizleyicilerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Aksi halde gözeneklerde tıkanmalar yaşanabilecek ve akne sorunları giderek büyüyecektir.

Her cilt tipine göre farklı ürünler tercih edebilmelisiniz. Bu noktada doktorunuzdan cilt yapınıza uygun akne ilacı aldığınızdan emin olmalısınız. Sonuç itibariyle hekim ve hastanın uyumu ve güven ilişkisi içerisinde akne tedavisi son derece mümkündür. Peki bu noktada aklına tedavisi görürken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? ilaçları kullanırken en fazla dikkat etmeniz gereken şey gebelik durumunuz olacaktır. Şüphelendiğiniz bir durumda ilaç kullanımını kesinlikle kesmeniz gerekmektedir. Nitekim sivilce hapları içerisinde bulunan kortizonlar bebek gelişimi olumsuz yönde etkileyebilecektir. Öte yandan bu süreçte A vitamini takviyesi almak veya herhangi bir antibiyotik kullanımına başlamak akneler için son derece riskli olabilecektir. Bu gibi noktalarda kesinlikle bir uzmandan destek almanız gerekecektir.

Ayrıca cilt yüzeyini ve derisini soyucu, kızartıcı sivilce karşıtı olarak pazarlanan soyulabilir nitelikteki maske ve temizleyici ürünleri de kesinlikle kullanmaktan kaçınmanız gerekecektir. Bu ürünler cildinizin çok daha kuru bir görünüm almasına sebep olabilir ve ciltte büyük tahrişlere sebebiyet verebilir.

En Etkili Sivilce Hapı Nedir ?

Günümüzde tedavisi lazer, Fototerapi, drenaj ve benzol peroksit gibi farklı pek çok teknoloji ile giderilse dahi akne tedavisinde hala krem kullanımı da son derece yaygındır. Özellikle yüz, boyun, sırt ve gövde de gözle görülen yağ bezelerinin aktivitesinden dolayı ortaya çıkan ve ciltte kabarık ve kızarık bir görüntü ile ortaya çıkan, dermatolojik hastalıklar olarak karşımıza gelmektedir. Aknenin oluşumunda farklı pek çok etken olsa da genel itibariyle yağ bezesi kanalının kalınlaşması ve vücut sebum oranının artışı sebebiyle kanalların tıkanmaya meyilli olmasından kaynaklıdır.

Akne Tedavisinde Gözenek Tıkanıklığı

Gözeneklerin tıkanması kimi zaman fiziksel faktörlere dayansa da kimi zaman genetik olarak karşımıza çıkabilmektedir. Özellikle kortizon içeren kremler, kimi psikiyatri ilaçları, epilepsi ilaçları ve vitamin hapları çoğu zaman akne oluşumunu tetikleyebilmektedir.

Akne tedavisinin kişisel planlanması gereken bir tedavi süreci olup kişiden kişiye değişmekle birlikte aknenin şiddeti ve iltihap durumu ile doğru orantılıdır.

En az 2 veya 3 aylık bir tedavi sürece gerektiren bu sorun tedavinin sonlandığı zamanlarda dahi kontrolü yapılması gereken ve sık sık temizliğinin yapılması gereken bir cilt problemi olarak karşımıza gelmektedir. Özellikle sonraki süreçlerde dermatolojik bir problemle karşılaşmamak adına oral antibiyotiklere yönelebilmekteyiz. Özellikle izotretionin tedavisi gören hastaların bu süreçte kesinlikle ağrı kesici aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçları kullanmamaları ve bu dönemde makyaj ürünleri kullanımından kaçınmaları son derece önemli olacaktır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER