Ne Kadar Haberleri

Pubis Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Pubis Uygulaması Nasıl Kullanılır?
Bu haber 31 Ekim 2022 - 6:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Nekadarhaber.com – Özellikle bayanların merakla araştırdığı konulardan Pubis uygulaması kadınların kasık bölgesinin önünde bulunan parçadır. Sağlıkta pubis olarak tanımlanmaktadır. Burada iki pubisten bahsetmek münkündür. İki pubis ortasında eklem içerisinde simfizis adında kıkırdak doku bulunmaktadır. Bu dokunun hasar görmemesi için gerekli özen gösterilmesi hatta egzersizlerle desteklenmesi gerekir.

Pubis Nedir?

İlk tanım ile birlikte vücudun neresinde olduğu sorgulanan pubis, kasıkların ön tarafında yer alan dokudur. Burada iki pubisten bahsedilir ve arasında kıkardak doku bulunmaktadır. Bu doku yaşam içerisinde bazı Zararlar görebilmektedir. Hatta sporla uğraşan kişilerde daha çok hasar görmesinden bahsetmek mümkündür.

Pubis Kemiği Çıkıntısı

Pubis Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Pubis Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Kişiye verdiği rahatsızlık yanında estetik görünümdeki bozukluklar özellikle kadınları etkileyen unsurlardan biridir. Burada pubis ile kıkırdak doku büyür ve kişinin aynı zamanda kilo almasına neden olmaktadır. Bu durum kişinin yaşam kalitesini düşürür. Aynı zamanda hormanal değişikliklere neden olur. Sarkma olarak görülen pubis cildin yaşlanması ile daha zor bir hal almaktadır. Bu sebeple genç yaşlardan itibaren gerekli önlemler alınmalı ve egzersizler yapılmalıdır.

Kadınlarda Pubis Kemiği

Zamanla kendisini gösteren pubis kemiği yağlanmalara karşı direnci olmadığı için kilo alımının yolu açıktır. Bununla birlikte yaşamsal olarak yapılan yanlış hareketler duruş bozuklukları ile kendisini gösteren çıkıntı ve yağlanma tedavi ile ortadan kaldırılması mümkündür. İlerleyen yaşlarda tedavi zorlaştığı için lipoaspirasyon ile yada liposakşın gibi operasyonlar ile pubisin önüne geçilebilmektedir.

Mons Pubis Küçültme Egzersizleri

Sporcuların zarar görmesi ile kendisini gösterdiği Pubis aynı zamanda egzersizler ile ortadan kalkmaktadır. Bu anlamda yapacağınız başlıca hareketler şunlardır;

  • Kegel egzersizi
  • Pilates
  • Yoga
  • Hafif spor hareketleri

Pubis tedavisinde bu hareketler ile egzersizlerin düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

Mons Pubis Neden Şişer?

Kilo alımı ile ortaya çıkan Pubis, Mons Pubis neden şişer sorusuna yanıt aranılır. Bu rahatsızlık kadın ve erkeklerde ortaya çıkabilir. Ancak çoğunluk kadınlardadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER