Ne Kadar Haberleri

Altın ve Doları Olanlar Dikkat

Altın ve Doları Olanlar Dikkat
Bu haber 23 Haziran 2023 - 17:34 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Altın ve Doları Olanlar Dikkat… Para ve altın para piyasası uzmanlarından olan İslam Memiş, altın ve doları olanlara dikkat çekti. Dolar ve altın piyasası, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Memiş, ABD’nin Türkiye yönelik yaptığı açıklamalarında doların kısa bir zamanda yükselişe geçeceğine vurgu yapmıştır. Öte yandan uzmanların döviz kuruna getirdiği açıklamalarda dikkat çekmektedir. Sıklıkla internetten araştırılan dolar ve altın piyasası tüm vatandaşların gündeminde yer edinmeye devam ediyor. Güncel fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında piyasayı sık sık yakından takip ediyor. Altın ve para piyasası uzmanı Memiş, Dolar alış ve satış dengesine yönelik uyarılar yapmaya devam ediyor. Uzman İslam Memiş ABD’nin Türkiye’ye karşı yaptığı itirafların dolar kurunda yükselişe yol açacağını defaatle vurguluyor.

Öte yandan 1 Haziran 2023 tarihi itibarı ile ülkedeki işsizlik oranlardan büyük bir artışın gözlemlendiğini söyleyen Memiş, ekonomi politikalarının işlevselliğini de sık sık sorguluyor. Ekonomiye yönelik dile getirilen açıklamalar ışığında doların değer kazanma beklentisinin aynı ölçüde büyük bir ekonomik karmaşaya sebep olduğunu dile getiriyor. Ekonomi açısından 1 Haziran 2023 sonrasının oldukça önemli olduğu üzerinde duran uzmanlar, bu tarihten sonraki süreçlerde yeni ekonomik politikaların benimsenebileceği ön görülüyor. Bu politikaların yürürlüğe girmesi ile döviz ve altın fiyatlarında da büyük değişimler gözlenecek ve fiyat yükselişleri yaşanacaktır.

Yatırımlarını altın veya dolar üzerinden yapanlara seslenen İslam Memiş2ten 2023 yılı başlarına peş peşe uyarılar gelmişti. Altın yatırımlarını yakından takip eden Memiş, altındaki iniş çıkışlara vurgu yaparak “ters köşe olmayın” ifadelerini kullanmıştı. Ardından yaşanması muhtemel olayları dile getiren İslam Memiş yatımcıların sancılı bir sürece hazırlanmalarını önerdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerin ikinci tura kalması dolayısıyla yatırımcılara büyük uyarılarda bulunan İslam Memiş, dolar ve altın piyasasındaki hareketlere sık sık dikkat çekiyor. Dolar ve altın piyasasındaki beklentilerini dile getiren Memiş, “son altın vuruş yapılacak”şeklindeki ifadesi ile altın piyasasının pek yakında yükselişe geçeceği uyarısını yaptı.

Dolar Düşecek Mi ? Altın Fiyatları Ne Yönde Seyredecek ?

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İslam Memiş, herhangi bir manipülasyon, spekülasyon ve algının olmayacağını sıklıkla dile getirmiştir.” Haziranda son tren var inecekler veya gidecekler bu son treni beklesin.” Şeklindeki açıklaması ile gündem olmuştu. Dikkatleri Haziran ayındaki artışlara yönelten İslam Memiş, seçim sürecini de nihayete ermesi ile beraber fed, faiz artırımının yapılmayacağını ve hatta faiz indiriminin başlatılacağını sık sık dile getirmiştir.

Daha önceki süreçlerde dolar kurunun son yükselişlerini yaşayacağını dile getiren Memiş, haziran ayında büyük bir vurgun olacağını belirtmiştir. Yani doların yükselişi karşısında her şeyin yükselişe geçeceğini dile getirmiştir.

Elinde Dolar Olanlar İçin Son Çıkış

Elinde dolar olanların son çıkış ı yaşayacaklarını savunan İslam Memiş, Dolar karşılında yapılması gereken tüm alışverişlerin Haziranda yapılması gerektiğine vurgu yapmaktadır. Dolar karşılığında yapılacak alış ve veriş işlemlerinin haziran sonrasında yapılması ile vatandaşların son şansını kaybedeceğini yinelemiştir.

Borsanın yükselişini de sık sık gündeme getirmekle birlikte borsadaki bu değişimin kimse tarafından net bir şekilde anlaşılmadığını dile getirmiştir.

Altın Fiyatları Artacak Mı ?

Vatandaşların son dönemlerde yakından takip ettiği konular arasında altın piyasası gelmektedir. Yakın zamanda altında bir yükseliş yaşanacak mı? Döviz kurları ne yönde hareketlenecek? Çeyrek altın fiyatları ne olacak? Altın şu dönemde alınmalı mıdır yoksa satılmalıdır? Gibi sorular gündemimize yerleşmiş durumdadır. Merak edilen tüm sorulara yanıt bulan altın ve para politikası uzmanları, altın piyasası beklentilerinin ne yönde seyredeceği konusunda fikirlerini sıklıkla dile getirmektedirler.

Konu hakkında açıklama yapan Faruk Erdem; “bilindiği üzere gram altında yeni bir rekor kırarak 400 TL’yi aşmış ve fiyat 432 TL’yi bulmuştur”ifadelerine yer vermiştir. Faruk Erdem ayrıca şu dönemde altın almak ve satmak arasında ciddi makasların varlığına işaret etmiştir. Dolar kurunun yanı sıra altın piyasasının da yükselişe geçeceğini sıklıkla dile getirmiştir.

Dolayısıyla para politikasında kurdaki bu yükselişler altına da yansıyacaktır. Talep durumunun var olduğu bu süreçte düğün mevsiminin de başlaması ile mecburi altın alımları olmaktadır. Altın artış ve azalışları hususunda uç yorumların da var olduğuna ayrıca dikkat çeken Erdem, FED faiz artırımını bırakma ihtimalinin altın ve döviz kurlarında yükselişe yol açacağını savunuyor.

İslam Memiş’ten Döviz Kuru Açıklamaları

Geçtiğimiz günlerde A Haber’e yaptığı açıklamalarda Memiş, dolar seviyesinin kırılmasının zorluğu üzerinde durmuştur. Dolar seviyesindeki artış, altının dolar endeksli olması sebebiyle yükseliş gösterecektir. Gözlerin iki hafta sonrasındaki Merkez Bankası’nın faiz kararında olduğunu dile getiren Memiş, Merkez Bankasının getirdiği faiz ile birlikte Dolar/TL kurunda düşüşe yol açabileceği bekleniyor.

Ayrıca uzmanlar döviz kurları ile alakalı olarak orta ve uzun vadede pozitif beklentinin varlığına işaret ederek elinde altın ve dolar bulunan vatandaşların acele etmemesi yönünde çağrıları da mevcuttur. Bankaların oldukça geniş alım ve satım bantının bulunması önümüzdeki süreçlerde bir nebze de olsa rahatlayabileceğimiz göstermektedir. Bu zamanlarda altın satımından ziyade alışların daha uygun olacağını savunun uzmanlar, altın alıcılarının biraz beklemede kalmalarının daha isabetli olacağı savunmaktadırlar. Döviz kurlarının net bir şekilde oturabilmesi için Merkez Bankası’nın faiz kararlarını görmek doğru sonuçlar edinmenizi sağlayacaktır.

Döviz Kuru Takibi

Aldığınız dövizleri bozdurmak veya elinizdeki dövizin ülke parası karşılığındaki değerini görebilmek için döviz çevirici aracından anlık olarak TL çevirme ve hesap işlemlerinizi görebilirsiniz. Döviz kuru takibini ayrıca Merkez Bankası Döviz Kurları sayfasından da takip edebilirsiniz. Ayrıca dövizde son durum nedir ve ekonomi uzmanlarının bu yöndeki tutumları nedir diye merak ediyorsanız uzman yorumlarına göz gezdirebilir, bilgi edinebilirsiniz.

Pamuk Yatırımı Nasıl Yapılır ?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER