Ne Kadar Haberleri

Diklofenak Sodyum (Dikloron) Kilo Aldırır Mı?

Diklofenak Sodyum (Dikloron) Kilo Aldırır Mı?
Bu haber 10 Mayıs 2023 - 23:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Diklofenak Sodyum (Dikloron) Kilo Aldırır Mı?
Diklofenak Sodyum (Dikloron) Kilo Aldırır Mı?

Diklofenak Sodyum (Dikloron) Kilo Aldırır Mı ? Dikloferon çözelti diklofenak sodyum maddesi içeren ve ambalaj içerisinde 10 ampulü kapsayan bir ilaçtır. 3 ml bu ilaçlar kas dokusu içerisine etki eden ve kireçlenme ağrılarında romatoid gibi hastalıkların tedavisinde, şiddetli ağrılarda kullanılmak üzere üretilmiştir.


Diklofenak sodyuma karşı herhangi bir duyarlılığınız varsa kesinlikle uzman desteğinden yararlanmanız gerekecektir. Özellikle bu noktada mide, bağırsak rahatsızlıklarından olan ülser, gastrit ve benzeri mide problemlerine sahip kişilerin kesinlikle kullanmaması gereken ilaçlar arasındadır.


Aynı zamanda şiddetli kalp, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi sorunları olan kişileri de kullanmadan önce muhakkak doktora başvurması gerekecektir.
Sanıldığının aksine kilo aldıran bir nitelikte değildir. Dikloron çözeltiler genellikle ağır etkileri bulunan ve ağır tedavi gerektiren hastalıkların daha hafif seyretmesinde kullanılır .
Ayrıca kas zedelenmesi ve kas içerisindeki iltihap oluşumunu çözen bir ilaç olarak karşımıza çıkar.

Dikloron Muadilleri Nelerdir?

Pek çok muadili bulunan dikloronun, diclofıx, cataflam ve mıyadren gibi muadilleri mevcuttur. Eczanelerde SGK kapsamında sağlanan bu ilaç kullanım esnasında aç veya tok olmanın herhangi bir önemi bulunmamakla birlikte genel itibarı ile tok karna tüketilmesi önerilmektedir.

Dikloron Çözeltinin Yan Etkileri Nelerdir ?

Her ilaçta olduğu gibi dikloronun da yaygın ve yaygın olmayan kimi yan etkileri mevcuttur. Burada özellikle geçmeyen boğaz ağrıları, ağrı, halsizlik hissi, baş ağrısı ve uzanırken yaşanan solunum güçlüğü olarak karşımıza çıkmaktadır .
Dikloron ilacın ağır yani etkileri sıklıkla görülmese de idrar kokusu,sersemlik hissi ve bayılma şeklinde görülebilmektedir. Dikloron ilacın kesinlikle alkol ile alınmaması gerekmektedir.

Dikloron Nasıl Kullanılır?

Şırıngayla enjekte edilen dikloron kalça kaslarında uygulanarak iğne yoluyla vücuda alınmaktadır. Kalçadaki kaslara uygulanan bu ilaç en fazla yarım saat içerisinde bölgedeki ağrının tamamen geçmesini ve rahatlamanızı sağlar.

Dikloron Çözeltinin Regl Üstündeki Etkisi

Dikloren çözelti sanıldığı üzere kilo aldıran bir niteliği bulunmamakla birlikte adet üzerinde herhangi bir geciktirici durumu saptanmamıştır. Bu dönemde istenmeyen kilo alımlarından kilo alımlarını dikloron çözelti ile ilişkilendirmemek gerekmekte muhakkak kullanımı uzmana danışılmaktadır.

Uzun süreli kullanım için muhakkak doktor gözetimde olmak gerekmekle birlikte bu durum tamamen hastalığın seyrine ve alınan tedavinin boyutlarına göre değişkenlik gösterecektir.

Enflamasyonu gözle görülür bir şekilde azaltmak ve ağrılı bölgelerde kırık ve akut sakatlanmalarında sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca adet sancısı dönemlerinde de sıklıkla tercih edilen diklofenak en güçlü anesteziye sahip ilaçlar arasında yer edinmektedir.

Dikloron Hangi Sıklıkta Alınmalıdır?

Yetişkinlerde genellikle günde bir ampul doz kullanımı tavsiye edilen diklorenak ilaç kolik bir ağrı söz konusu ise birkaç saat arayla tekrarlanabilmektedir. İki günden daha uzun bir süre kullanımı tavsiye edilmeyen diklorenak gerekli durumlarda oral veya rektal yollarla da vücuda alınabilmektedir.

Çocuklarda Dikloron Kullanımı

Çocuklarda kesinlikle kullanılmaması gereken oldukça ağır bir İçeriğe sahip olan diklofenak ilaçların ihtiyaç duyulması halinde uzman desteği alınması tavsiye edilmektedir. İçerdiği etken madde ve yardımcı maddelere karşı duyarlı olan kişilerce kullanılmaması gereken ilaçlardandır. Dikloron ilacın böbrekler üzerindeki etkisi ilacın en yaygın yan etkilerinden bir tanesidir. Pek sık rastlanmasa dahi böbreklerde ödeme sebebiyet verebilmektedir. Bu gibi durumlarda ilaç kullanımına devam edilmesi ilerleyen süreçlerde böbrek yetmezliği sorununa yol açabilecektir. Bu sebeple kullanılan her doz için muhakkak uzman onayı almak gerekecektir. Öte yandan oldukça ender olarak gözlenen lokopeni hematolojik anemilerin varlığı da sürecin zor atlatılmasına sebep olabilecektir.

Dikloronu Hangi Koşullarda Kullanmamak Gerekmektedir?

Dikloron içerisindeki diklofenak sodyum sebebiyle iltihap giderici ilaçlar arasında yer edinmektedir. Doktorunuzun tüm talimatlarını dikkatlice uygulamanız gerekmektedir. İlaç içerisinde bulunan herhangi bir bileşene alerjiniz varsa veya daha önceden iltihaplı ve ağır tedavili bir süreçten geçtiyseniz bu ilacı aldıktan sonra alerjilik belirtileri test etmeniz gerekmektedir.

Alerjenik bulgulara rastladıysanız kesinlikle bir uzman desteği almalısınız. Astım, burun akıntısı ve deri tahrişi gibi kimi durumlarda da kullanılmaya uygun olan iltihap giderici ilaçlar genellikle yan etkisi olmayan ilaçlar kategorisinde yer edinmektedir.

Bununla birlikte içerisinde bulunan bileşenlere alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız muhakkak doktora danışmanız gerekmektedir.

Hamilelikte Dikloron Kullanımı

Uzmanlar, mide veya bağırsakta herhangi bir probleminiz varsa bu ilacı kesinlikle kullanmamız gerektiğini savunmaktadır. Ayrıca kalp yetmezliğiniz varsa böbrekte taş oluşumu veya karaciğer hastalıklarınız mevcutsa ve özellikle hamilelik döneminin sonu 3 ayındaysanız kesinlikle bu ilacı kullanmamanız gerekmektedir.


Kullanım öncesi doktorunuza danışmanız halinde bu ilacın sizler için uygun olup olmayacağına karar verecektir.


Tedaviniz esnasında hamile olduğunuzu öğrendiğiniz an ilacı kullanmayı bırakmanız gerekmektedir. Pek sık görülmese de kimi zaman görme bozuklukları, uyku hali ve depresif haller görülebilmektedir. Bu tür etkileri fark ederseniz ilaç kullanımını belirli bir süre sınırlandırabilirsiniz.


Doktorunuz tedavi sürecinize de bağlı olarak kaç doz alacağınızı size söyleyecektir. Hamilelik sürecinde tedaviye yanıt verme hızınız ile orantılı olarak dozlar düşürülüp arttırılabilecektir. Genel itibariyle başlangıçta yetişkinlerde 100 ml İlla 150 ml önerilen bu ilaç sonraki süreçlerde değişkenlik gösterebilecektir. Ayrıca adet dönemlerinde ağrılı ve sancılı geçirenler için ilk etapta 100 miligramlık dozlar ile tedaviye başlanması tavsiye edilecektir.

Dikloron Kullanımında Hangi Durumlarda Doktora Başvurmak Gerekir?

Dikloron kullanmaya başladıktan sonra göğüs ağrısı, nefes darlığı veya halsizlik gibi sıkıntılarla karşılaşma durumunda muhakkak doktora başvurmalısınız. Kan damarları problemlerine işaret eden bir belirtiye rastlamış olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda derhal doktorunuzu arayınız.

Dikloron Aç Karnına Tüketilir Mi?

Dikloron, yiyecek ve içeceklerle kesinlikle kullanılmaması gerekmekle birlikte olası tansiyon düşüklüklerinin ve mide bulantılarının önüne geçmek amaçlı tok karna kullanılması tavsiye edilmektedir.

Protein Tozu Alerji Yapar Mı ?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER