Ne Kadar Haberleri

Protein Tozu Alerji Yapar Mı?

Protein Tozu Alerji Yapar Mı?
Bu haber 10 Mayıs 2023 - 19:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Protein Tozu Alerji Yapar Mı?
Protein Tozu Alerji Yapar Mı?

Protein Tozu Alerji Yapar Mı ? Protein tozu içerisinde bulunan kimyasallar sebebiyle laktoz ve benzeri ürünlere alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde alerjenik hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.
Bunun yanı sıra protein tozu, bizleri başta sindirim sorunu olmak üzere mide bulantısı, ishal ve benzeri pek çok sağlık sorunu ile karşı karşıya bırakabilecektir. Bu sebeple protein tozunun kullanımının aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.
Aksi takdirde böbrek hastalıkları ve kimi zaman böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi sorunlarla karşı karşıya gelmenize sebebiyet verecektir.
Özellikle vücut geliştirme sporu yapan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Protein Tozu Kullanımını Uzmanlar Nasıl Değerlendiriyor?

Protein tozu zararları konusunda pek çok tartışma konusu gündemdedir. Uzmanların büyük bir kısmı protein tozlarının doğru zamanda ve doğru miktarda kullanılması gerektiğini savunmaktadır.
Doğru şekilde tüketilen protein tozlarının herhangi bir zararının olmadığını söyleyen uzmanlar bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de söylemektedir. Peki protein tozunun bilinmeyen zararları nelerdir? Protein tozunu ek gıda olarak kullanmak isteyen kişiler özellikle sporcular olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sporcular genelde kas kütlesini arttırmak için ve kas dokusunu daha da sertleştirmek için protein tozu kullanımına başvurabilmektedir. Kesinlikle bir uzman dahilinde kullanılması gereken bu tozlar içeriğinde bulunan laktoz sebebiyle alerjenik hastalıklara sebebiyet verebilmektedir.

Protein Tozu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Protein tozu kullanım dozu ve kullanım zamanı oldukça önemli olmakla birlikte aynı zamanda protein tozu markası da önemlidir. Protein tozu kilo alma ve yağlanma olasılığı kişiden kişiye değişmekle birlikte tozu kullanan kişi herhangi bir yağlanma problemiyle karşı karşıya kalması durumunda bir uzmandan destek alması gerekecektir. Protein tozu her ne kadar kas kütlesini arttırıp kas dokusunun sertleşmesini sağlasa da sağlıklı bir vücut için pek de önerilmemektedir.

Yapılan araştırmalara göre protein yağ ile birlikte kullanılması durumunda vücuttaki yağ oluşumunu hızlandırmakta ve daha da güçlendirmektedir. Bu noktada özellikle toplumdaki tabiri ile vücut yapmak isteyen bireylerin kullandığı ve oldukça tehlikeli görülen yöntemlerden bir tanesi ise protein tozudur. Kullanılan protein tozları genel itibariyle yüksek oranında trans yağ içerir. Bu sebeple bu tarz ürünlerden uzak durmak gerekmektedir. Hatta kullanımın dahi yasaklanması gerektiğini düşünen profesörler mevcuttur.

Çünkü trans yağları vücudu geliştiren ve vücuttan atılımı pek de kolay olmayan yağlar arasındadır. Protein tozu her ne kadar adaleyi büyütüp güçlendirse de kalbi de aynı oranda büyütmekten ve ileriki süreçlerde kalp yetmezliğine kadar gidebilmektedir. Bu sebeple de kalp krizi geçirme oranı genç yaştaki sporcularımızı sıklıkla gözlemlenmektedir.

Sağlıklı bir yaşam için muhakkak beslenme düzeninize dikkat etmek ve spor yapmak önemlidir. Fakat özellikle kas kütlesini arttırmak için yapılan yanlış egzersizler ve kullanılan protein ilaçları bir araya geldiğinde faydadan daha çok zarara yol açmaktadır.

Protein Tozu Kullanmak Kas Kütlesini Arttırır Mı?

Protein insan vücudunun en temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. Proteinler hücre gelişimine önemli ölçüde destekleyerek kansızlık sorunlarının temeline inmekte ve vücut direncini sağlamaktadır. Özellikle kas dokusunu hücreyi güçlendiren ve kasların gelişimini destekleyen temel bir besindir.

Bizler genellikle proteini et, yumurta, süt ve peynir gibi gıdalar yoluyla temin etmekteyiz. Protein tozu bu noktada genel itibariyle yumurta ve proteinli besinlerden elde edilen oluşumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Protein tozlarının saflaştırılması için kimi kimyasal işlemlerden geçirilmektedir. Bu işlemler proteinlerin hem kalitesine düşürmekte hem de vücut tarafından kötü enerji elde edilmesini sağlamaktadır.

Protein tozu kas kütlesini güçlendirip arttırsa dahi sıklıkla tercih edilmemelidir. Organlarda yıpranma ile sonuçlanabilen protein tozları son derece tehlikeli olabilmektedir. Piyasada son dönemlerde oldukça fazla sayıda ve oldukça fazla marka altında satılmaktadır . Bu protein tozlarının ne kadar sağlıklı olduğu tartışma konusu olmaktadır.

Protein Tozları Yerine Neler Tüketilmelidir?

Uzman önerisi olmaksızın kesinlikle kullanılmaması gereken kimyasal işlem görmüş protein tozları yerine et, süt, tavuk ve yumurta gibi çok daha doğal ve besleyici ek takviyelere başvurmak çok daha sağlıklı olacaktır. Protein tozu özellikle aktif sporcular tarafından tercih edilmekte olup temelde kullanımı oldukça sakıncalıdır.

Dengeli beslenmek ve protein içerikli besinlere yer vermek vücudumuzun ihtiyacını çok daha kolay bir şekilde giderilmesini sağlayacaktır. Spor ve egzersizlere de bağlı olarak her metabolizma da farklı etki gösteren protein tozları yerini diğer besin takviyelerden almak her zaman için daha sağlıklı olacaktır. Yapılan egzersizlerle birlikte bilinçsiz bir şekilde tüketilen protein tozları sonrasında kas hasarına sebebiyet verebilecek ve kas onarımını destekleyici ilaç takviyesi kullanmak durumunda kalınabilecektir.

Protein Tozları Hangi Hastalıklara Sebebiyet Verir?

Protein tozu vücutta fazla süreli kalması ve sindirimi oldukça zor olması sebebiyle kalbin yorulmasını ve kas dokusunun büyümesi ile birlikte kalbin de büyümesine sebep olabilir. Bu sebeple kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Protein tozlarının neden olduğu bir başka hastalıkta kemik erimesidir. Protein tozları içerisindeki asidik oranın yüksekliği kanın asidik oranını yükseltir. Bu asit oranının dengelenmemesi ise sonrasında kemikteki kalsiyum miktarının düşmesine ve kemik erimesine sebebiyet verir.

Protein tozunun bir diğer sonucu ise böbrek taşı oluşumudur. Kemiklerde bulunan kalsiyumun oranın düşmesi ve yapılan ağır aktiviteler sonucu kaybedilen sıvı ile birlikte böbrekler ve taş oluşumu gözlenebilir. İleriki dönemlerde böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıklarda görülebilmektedir.

Karaciğer hastalıklarına da sebep olduğu bilinen protein tozu bilinçsiz bir şekilde vücuda alınması ile büyük sağlık problemlerine göre açabilmektedir. Sağlıklı bir yaşam ve daha düzenli bir vücut için kesinlikle düzenli bir şekilde uzman kontrolünüzü yaptırmanız tavsiye edilmekte, besleyici ek gıdalara yönelmeniz tavsiye edilmektedir.

Sivilce Hapı Kullanılırken Ağrı Kesici İçilir Mi ?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER